Orthomoleculaire therapie

Ontdek de kracht van orthomoleculaire therapie voor een gezonder leven

Voel je je al een tijdje niet helemaal lekker in je vel en weet je niet precies waar je moet beginnen om je gezondheid te verbeteren? EsBalans  in de Praktijk is een gespecialiseerde orthomoleculaire praktijk die je helpt om je lichaam en geest weer in balans te brengen.  Dit doen we op een natuurlijke manier met een uitgebreid persoonlijk advies, aangepaste voeding en eventueel natuurlijke supplementen, richten we ons op het verminderen van je klachten, zodat je weer volop kunt genieten van het leven.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een holistische benadering van gezondheid en welzijn, waarbij het doel is om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen en bouwstenen om optimaal te functioneren. Dit wordt bereikt door het aanpassen van de voeding, het gebruik van voedingssupplementen en het geven van leefstijladvies, zodat het lichaam zijn zelf herstellend vermogen optimaal kan benutten.

De voordelen van orthomoleculaire therapie

  • Verbeterde energieniveaus: Door het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, kan het energieniveau toenemen, waardoor je je fitter en vitaler voelt.
  • Versterkt immuunsysteem: Een gezond immuunsysteem is cruciaal voor het beschermen van het lichaam tegen ziekten. Orthomoleculaire therapie helpt het immuunsysteem te versterken door het lichaam te voorzien van de benodigde bouwstenen.
  • Hormonale balans: Hormonen spelen een grote rol in het reguleren van ons lichaam en onze emoties. Door de voeding te optimaliseren, kan orthomoleculaire therapie bijdragen aan een betere hormoonbalans.
  • Betere spijsvertering en opname van voedingsstoffen: Een gezonde spijsvertering is essentieel voor het opnemen van voedingsstoffen. Orthomoleculaire therapie richt zich op het verbeteren van de spijsvertering, zodat het lichaam beter in staat is om de benodigde voedingsstoffen op te nemen.

De werkwijze van EsBalans

Intakegesprek: Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten, medische geschiedenis, voedingspatroon en leefstijl. Dit stelt ons in staat om een duidelijk beeld te krijgen van je huidige situatie en doelen.

Persoonlijk behandelplan: Op basis van de informatie die tijdens het intakegesprek is verzameld, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Dit plan is gericht op het verbeteren van je gezondheid en het verminderen van je klachten door het aanpassen van je voeding, het aanbevelen van supplementen en het geven van leefstijladvies.

Begeleiding en monitoring: Gedurende het behandeltraject bieden en we je persoonlijke begeleiding en monitoren we je voortgang. We bespreken eventuele aanpassingen aan het behandelplan en beantwoorden al je vragen. Regelmatige evaluaties zorgen ervoor dat we het plan indien nodig bijsturen om zo optimale resultaten te behalen.

Preventie en onderhoud: Nadat je klachten zijn verminderd en je gezondheid is verbeterd, richten we ons op het onderhouden van je nieuw verkregen balans. We adviseren je over voeding, beweging en leefstijl, zodat je ook op de lange termijn je gezondheid kunt behouden.

De kracht van echte voeding

Bij EsBalans in de Praktijk  zijn we ervan overtuigd dat natuurlijke voeding de basis vormt van een goede gezondheid. Daarom besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van een persoonlijk voedingsplan dat aansluit bij je specifieke behoeften. We geven je praktische tips en advies over hoe je gezondere keuzes kunt maken en welke voedingsmiddelen je het beste kunt vermijden of juist toevoegen aan je dieet.

Natuurlijke Supplementen ter ondersteuning

In sommige gevallen kan het nodig zijn om voedingssupplementen in te zetten om tekorten aan te vullen of specifieke klachten te verminderen. We zorgen ervoor dat deze supplementen nauwkeurig worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en dat ze van de hoogste kwaliteit zijn.

Leefstijladvies

Naast voeding en supplementen is een gezonde leefstijl essentieel voor het bereiken en behouden van een optimale gezondheid. Bij EsBalans in de Praktijk ontvang je persoonlijk advies over onderwerpen zoals slaap, stressreductie, beweging en ontspanning. We helpen je graag bij het implementeren van deze veranderingen in je dagelijkse leven, zodat je een gezondere leefstijl kunt omarmen.

Over EsBalans in de praktijk

EsBalans is een orthomoleculaire natuurgeneeskundige praktijk die zich richt op het herstellen van de balans in je lichaam en geest. Met een persoonlijke aanpak en uitgebreid advies op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl, streven we ernaar om je klachten te verminderen en je gezondheid te verbeteren.

Vrijblijvend kennismaken?